Uitzendbranche blijft krimpen

Nederland is een land met veel ondernemers en diverse reeds bestaande bedrijven. In 2012 waren er ongeveer 1,2 miljoen bedrijven in ons land. Iedereen weet waarschijnlijk wel dat het niet goed gaat met de economie. Dat betekent dat er ook veel bedrijven failliet zijn of zullen gaan. Zo heeft de Nederlandse tak van de Free Record Shop onlangs haar faillissement aangevraagd. Het moge duidelijk zijn dat er dan weer veel werknemers op straat komen te staan.

Sommigen hebben geen probleem met een uitkering, maar het overgrote deel wil weer aan de slag. Om aan werk te komen kun je je netwerk raadplegen of het internet afspeuren. Veel werklozen gaan echter ook langs een uitzendbureau om te proberen aan het werk te komen. Elke grote stad heeft meerdere uitzendbureaus die vacatures in Utrecht, Eindhoven of Den-Haag hebben. De werkgelegenheid voor deze uitzendkrachten is echter nog steeds aan het krimpen.

De organisatie van de uitzendbranche, ABU, publiceerde onlangs nieuwe cijfers. In april is de werkgelegenheid voor uitzendkrachten opnieuw gekrompen. Het aantal uren dat door uitzendkrachten is voldaan, nam in de periode van 25 maart tot 20 april met 5% af. De vergelijking wordt gemaakt met dezelfde periode vorig jaar. Niet alleen de werknemers, maar ook de uitzendbureaus voelen de crisis.