Flexibel personeel

Tegenwoordig is het voor veel bedrijven lastig om personeel te hebben. Zeker wanneer er veel schommelingen in het personeel zijn. Zeker in de retail is dit ook het geval. Er is veel sprake van parttime medewerkers die komen en gaan. Maar ook als er bij een bedrijf oproepkrachten werken, of medewerkers op basis van een nul-uren contract kan het een warboel in de administratie opleveren omdat er zoveel verschillende regels van toepassing zijn. Als niet alle wetten en regels bekend zijn kan het situaties opleveren waarmee boetes of andere kosten geriskeerd kunnen worden. Omdat niemand hierop zit te wachten is het een goede optie om personeel via payroll in te zetten.

Payrolling

Met payroll is het mogelijk om zelf personeel te selecteren en werven. Het is fijn om dit zelf in eigen hand te houden zodat je precies weet wie je in huis haalt. Maar er zijn meer voordelen die payroll bied. Personeel die via payroll werkt kan namelijk een langere proeftijd krijgen. Zo is het mogelijk om langer te kijken of personeel wel voldoet. Bovendien betaal je met payrol alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. Als de werknemer vrij is worden de kosten door het payroll bedrijf op zich genomen. Zo ook met ziekte. Is een payroll werknemer ziek of heeft een werknemer vakantie of een vrije dag, dan worden de kosten betaald door het payroll bedrijf waar ze voor werken..

Administratie

Een grote kostenpost is ook de administratie van personeel. Vooral als het om flexibel personeel gaat kunnen hier veel uren in gaan zitten. Met een payroll bedrijf wordt de personeelsadministratie volledig uit handen genomen.