Ontslagvergoeding

De ontslagvergoeding

Alle feiten op een rij

Wanneer een werkgever een van zijn mensen ontslaat, kan het zijn dat hij diegene een ontslagvergoeding moet betalen. Over de ontslagvergoeding is veel onduidelijkheid. Wanneer heb je recht op een ontslagvergoeding? Hoe kun je een ontslagvergoeding berekenen? En hoe kun je deze vergoeding ontvangen? Het is verstandig om de voorwaarden waarop de arbeidsovereenkomst wordt verbonden vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst.

Antwoord op deze vragen vind je in dit artikel.

Wanneer maak ik kans op een ontslagvergoeding?

Er zijn verschillende situaties mogelijk waarin je als werknemer aanspraak kunt maken op een ontslagvergoeding. De belangrijkste voorwaarde is dat je ontslagen moet zijn door je werkgever (dus niet zelf ontslag genomen moet hebben) en dat het ontslag geen gevolg is van jouw handelen. Met andere woorden: er moet jou niets aantoonbaar te verwijten zijn. Oudere werknemers die lange tijd in dienst zijn geweest bij het bedrijf in kwestie maken bovendien meer kans op het ontvangen van een ontslagvergoeding.

Hoogte ontslagvergoeding berekenen

Een gouden handdruk wordt op basis van de zogenaamde ABC- of kantonrechtersformule berekend. Dit houdt in dat er een berekening wordt gemaakt op basis van:

  • Het totale aantal jaren dat je bij de organisatie hebt gewerkt
  • Je bruto jaarsalaris
  • Je leeftijd

Vaak komt een ontslagvergoeding neer op één of enkele keren het bruto jaarinkomen.

Ontslagvergoeding uitkeren

Uit het bovenstaande blijkt dus dat een gouden handdruk een behoorlijk bedrag kan zijn. Je kunt ervoor kiezen om dit bedrag in een keer te ontvangen, maar je kunt het ook in termijnen laten uitbetalen. Wanneer je het gehele bedrag in een keer laat uitbetalen, moet je hier inkomstenbelasting over betalen. De vergoeding wordt dan namelijk opgeteld bij je jaarinkomen. Je kunt dan belanden in een hoge belastingschijf, waardoor je een fiks bedrag aan belasting moet betalen.

Wanneer je de ontslagvergoeding in termijnen laat uitbetalen, heb je minder kans dat je in een hoge belastingschijf beland. Je kunt de vergoeding in dit geval het beste zien als een aanvulling op je maandelijkse inkomen (een WW-uitkering of het salaris van je nieuwe werkgever).

Voor een goed advies over je ontslagvergoeding is het raadzaam om eens te gaan praten met een financieel adviseur. Die kan de gewenste uitleg geven en helpen met de juiste beslissing.